Bărbatul a fost găsit vinovat de plantare bombe care au fost rănite 30 de persoane în New York

Mogadishu bombardament: părinților durere pentru student ucis în explozie
octombrie 17, 2017
Tendințele de afaceri în viitor în 2017
noiembrie 30, 2017

Un barbat din New Jersey a fost condamnat, luni, de plantare două presiune-aragaz bombe pe străzi de New York City, inclusiv unul în care au fost rănite 30 de persoane cu o ploaie de schije când a explodat într-un cartier plin de viață pe o noapte de weekend, vara trecută.

Verdictul în Manhattan a venit după două săptămâni de probă de 29 de ani, Ahmad Khan Rahimi, un Afganistan-a născut omul care trăiesc în Elizabeth, 15 km de Manhattan. Taxele, inclusiv folosind o armă de distrugere în masă și bombardament-un loc public, să efectueze o pedeapsă maximă de închisoare pe viață.

Atunci când o presiune-aragaz bombă a explodat într-Vest 23, Helena Da suferit o înfricoșătoare prejudiciu. Ea a pierdut un loc de muncă, privit râu și m-am întrebat ce urmează

Procurorii au declarat Rahimi s-a considerat „un soldat într-un război sfânt împotriva Americanilor” și a fost inspirat de gruparea Stat Islamic și al-Qaida să se efectueze la sfârșitul verii atacuri.1

El a fost găsit vinovat de toate acuzațiile împotriva lui. Apărarea a declarat că va face recurs.

În pledoaria finală, avocat Emil Bove descris o cantitate neobisnuit de mare de dovezi care arată că Rahimi. Amprentele și ADN-ul au fost găsite pe bombe în 17 septembrie 2016 atacuri.

Zeci de videoclipuri urmărite mișcările lui ca el a târât bombe în valize prin străzile din Manhattan, și-au capturat, de asemenea, explozia de la 23 de Stradă în cartierul Chelsea care au fost rănite 30 de persoane. Cea de-a doua bomba nu a detona.

Ca o echipă de geniști investigator mărturisit, procurorii au arătat juraților un mutilat, de talie mare gunoi care a fost trimis zbor 120ft (37 de metri) pe o stradă aglomerată de bombă. Guvernul a numit un miracol că nimeni nu a fost ucis de exploziv, care împrăștiate rulmenți menirea de a servi ca un șrapnel.

Dacă asta nu era de ajuns, Bove spus, jurați-ar putea uita la un notebook mic, care a fost pe Rahimi, când a fost arestat la două zile după atac în urma unui schimb de focuri cu poliția din New Jersey. Procurorul a spus Rahimi cuvintele scrise de oferit o mărturisire ca el a luat responsabilitatea pentru atacurile cu bombă într-o „cerere de credit” pentru atacurile care l-a lăsat sentimentul mândru. El încă se confruntă cu acuzații în New Jersey legate de schimbul de focuri. El a pledat vinovat pentru tentativa de omor de ofițeri de poliție.

Apărător public Sabrina Shroff nu a negat dovezi care leagă Rahimi la Strada 23 bomba, dar a cerut jurați să se întrebe dacă Rahimi într-adevăr destinate pentru Strada 27 bomba să explodeze. Ea a cerut juriul să-l achite Rahimi a trei taxe care ar putea duce la o viață obligatorie de închisoare.

Și ea și-a exprimat compasiunea pentru cei răniți de explozie, unele dintre care au depus mărturie în timpul procesului.

„Acesta este un caz dificil pentru noi toți, pentru că toți suntem de New york-Ezi,” Shroff spus.

Procurorii au declarat Rahimi a plecat de acasă înainte de răsăritul soarelui pentru a planta o bombă de-a lungul traseului de o Marină de caritate cursa în Seaside Heights, New Jersey, un oceanside comunitate. Nimeni nu a fost rănit în explozie, deoarece cursa a fost amânată. Acesta a fost apoi anulat.

Câteva ore mai târziu, Rahimi a intrat în Manhattan, unde a fost văzut de mers pe jos de Gara Penn la strada locații unde două bombe au fost plasate.

Prima bombă, ascunsă lângă un mare gunoi, a declanșat o explozie care a trimis 100lb (45kg) tomberon în aer, ferestrele sparte, împrăștiate bucăți de metal și a provocat oamenii de pe stradă să țipe și să fugă din zonă.

Urmărirea penală etichete Ahmad Khan Rahimi un soldat într-un război sfânt’ după bombă în New York City gunoi rănite 30 de persoane în 2016

O bombă pe Strada 27 a fost descoperit și scos din funcțiune înainte de a putea exploda. În ziua următoare, un om fără adăpost și prietenul său a alertat autoritățile după ce au găsit un rucsac conținând mai mici bombe într-un coș de gunoi de lângă o stație de tren în Elizabeth, New Jersey.

Avocat Andrew DeFilippis a spus în încheiere argumente care Rahimi a efectuat o „rece și calculat” atac cu o varietate de dispozitive explozive, care a inclus un rucsac plin cu șapte bombe, unele suficient de mic pentru a folosi ca și grenade de mână.

Procurorul a spus Rahimi ar putea fi condamnat chiar dacă unele bombe nu explodeze, pentru că guvernul a avut nevoie doar pentru a dovedi că el a luat „măsuri substanțiale” pentru a seta off explozivi.

Făcând aluzie la numeroasele strada videoclipuri jurați privit de Rahimi de mers pe jos prin Manhattan, DeFillipis amintit jurați că au văzut-l ia „pas cu pas”, inclusiv după Strada 23 bombă a explodat.

El a spus Rahimi a fost văzut de „mers pe jos, așa că nu va fi rănit în timp ce alții bled”.

Comments are closed.