Mogadishu bombardament: părinților durere pentru student ucis în explozie

The Weinstein Company în discuțiile privind posibila vanzare
octombrie 16, 2017
Bărbatul a fost găsit vinovat de plantare bombe care au fost rănite 30 de persoane în New York
octombrie 18, 2017

În dimineața zilei de sâmbătă, Maryan Abdullahi Gedi pregătit micul dejun pentru familia ei, și-a făcut cărți și laptop și stabilite pe Mogadishu, afectat capitala Somaliei, pentru a vedea seful ei la Banadir Universitate despre teza ei. Ea a fost incantati de perspectiva de absolvire ca un medic în această săptămână.

Tatăl ei, care a venit din marea BRITANIE pentru a participa la ceremonia – a găsit el însuși la o înmormântare în loc. Gedi, 24, a fost printre mai mult de 300 de oameni uciși într-un bombardament masiv în centrul orașului, sâmbătă după-amiază.

Numărul morților de atac este de așteptat să crească. Lucrătorilor de salvare spun că adevărata total al celor uciși de o bombă camion care conțin sute de kilograme de gradul militar și de casă explozivi probabil nu va fi cunoscut. Căldura intensă generată de explozie, care, de asemenea, s-a aprins o cisternă cu benzină, înseamnă că aproape nici o urmă de unele victime rămâne. Alții au fost repede îngropate de rudele lor, în conformitate cu Islamică personalizate.

„O sută și șaizeci de cadavre nu au putut fi recunoscute și așa au fost îngropate de către guvern [duminică],” Aden Nur, un medic de la oraș Madina spital, a spus. „Alții au fost îngropați de către rudele lor. Peste o sută de răniți au fost, de asemenea, a adus aici.”

Victime s-a numărat înalți funcționari publici, cinci paramedici voluntari și un jurnalist, dar cele mai multe au fost oameni obișnuiți, pe una dintre cele mai aglomerate artere din Mogadishu, un oraș lovit de mai multe atacuri cu bombă în ultimii ani.

Bomba, care a vizat Somalia ministerul de externe, a distrus clădiri pe o suprafață de mărimea a trei terenuri de fotbal, a declarat martorii. Cel puțin doi oameni au fost arestați și Somalezi, spun oficialii sunt siguri că vor „urmări în rețea”.

Nu a fost nici o cerere de responsabilitate dar al-Shabaab, Somalia pe bază de violent grup Islamist este de crezut că au fost în spatele atacului.

Un șofer de-al doilea mai mic vehiculul plin cu explozibil, care a fost reținut sâmbătă-a spus anchetatorilor că el este un membru al al-Shabaab, care înseamnă „Tineret”.

„El ne-a spus totul. El este mândru de implicarea lui. El spune că a făcut-o pentru jihad,” un oficial de securitate a spus.

Funeraliile au continuat pe tot parcursul zilei ca rudele au venit la termeni cu pierderea îngrozitoare.

„Mi-am pierdut cea mai dragă persoană din viața mea. Mi-au ucis întreaga speranță. Nu știu de ce l-au ucis pe fiica mea, îți cer al-Shabaab, ‘de Ce faci asta e rău cu noi?’ Dumnezeu să ne ajute”, a Hinda Yusuf, mama Gedi, a spus.

„Fiica mea era o fată extraordinară. Ea a fost un elev respectuos. Ea nu a confruntat cineva din familie. Toți vecinii noștri iubit-o. Am numit-o ‘minunat’ din cauza ei caracter bun. Am crescut-o în dificultate. După ce a părăsit școala gimnazială, s-a alăturat universității și a fost ambiția ei de a deveni un medic.”

După o întâlnire cu șeful ei, Gedi oprit pentru scurt timp la un spital de maternitate, în cazul în care ea a fost de lucru ca student la medicină, apoi a sunat-o pe mama să-i spună că se duce la cumpărături pentru haine cu prietenii pentru viitoarea ceremonie de absolvire.

„În jurul valorii de rugăciunea de după-amiază, am auzit o explozie mare, dar fiind în Mogadishu, în cazul în care sunetul de arme și de atentate este parte din viata, eu nu am fost îngrijorat,” Hinda spus.

Gedi și prietenii ei au fost la un magazin de haine în apropiere de hotel Safari atunci când a avut loc explozia.

„În jur de ora 4 pm, am primit un telefon de la o rudă care mi-a spus că fiica mea a fost lipsă. Am format numărul ei de telefon, dar a fost de apel. Am încercat-o atunci pe cineva, nu știm cine, a răspuns și a spus că fata a murit și trupul ei a fost situată în apropiere de intrarea în hotel, unde a avut loc explozia.”

Gedi a fost înmormântat, duminică dimineață, la Barakaat cimitir pe partea de nord de Mogadiscio.

O altă victimă a fost, Mahmoud Hassan Elmi, un înalt funcționar responsabil de ajutoare umanitare în Somalia. Un dual-NE-cetățean Somalez, Elmi, de 35 de ani, a fost printre mulți tineri Somalezi care au revenit în țară în ultimii ani. Elmi-a mutat la Mogadishu în urmă cu opt ani, după ce a absolvit Universitatea de Stat din Ohio.

„Fratele meu a fost umanitare persoană. Chiar și în Ohio, el a spus întotdeauna că el a vrut să ajute oamenii în Somalia pentru că a văzut fotografii de oameni suferă de foame în țară,” Sade Hassan Elmi, un frate mai tânăr, a spus.

Elmi, tată a șase copii, a respins motivele invocate de soția și rudele pentru a reveni la Ohio după ce un văr, a fost împușcat mortal în Mogadishu în urmă cu doi ani.

„El a spus, ‘nu aș fugi în timp ce munca mea este nevoie de oameni, pentru” fratele lui și-a amintit.

Președinte, Mohamed Abdullahi Mohamed, a declarat trei zile de doliu național și s-a alăturat miilor de persoane care au răspuns la un motiv de spitale să doneze sânge pentru răniți.

Mohamed, care a preluat puterea în februarie, a promis pentru a scăpa țara de al-Shabaab. El s-a confruntat cu provocări uriașe, cu insurgenții care dovedesc rezistente la mod-up ofensivă ajutat de NOI, și o foamete.

Comments are closed.